Ewald BV
Het installeren van technische installaties in Noord Nederland
Naar website
Ewald Boerma
nieuwbouw & renovatie duurzame energie service & onderhoud
Naar website

Uitgelicht

Mag u camerabeelden gebruiken voor opsporing bij inbraak?

Dat er van cameratoezicht een preventieve werking tegen diefstal en vernieling uitgaat, weet eigenlijk iedereen. Maar wat als het toch een keer misgaat en er wordt bij u ingebroken en de nodige schade aangericht? Wat kunt en mag u dan doen? Bij dergelijke incidenten mag u, als ondersteuning bij opsporing van de daders, al het beeldmateriaal gebruiken. Deze vorm van toezicht is zo via de wet geregeld dat u dat als ondernemer legaal mag inzetten. Kortom: cameratoezicht werkt multidisciplinair: naast een preventieve werking ondersteunt toezicht dus ook bij opsporing.

Industrieterrein De Hemrik
Veiligheid staat bij veel bedrijven hoog in het vaandel. Zo ook voor bedrijvenvereniging De Hemrik in Leeuwarden. Cameratoezicht is dan ook een zeer gewenste maatregel. De tientallen bedrijven, die op dit industrieterrein gevestigd zijn en lid zijn van de bedrijvenvereniging, zijn bewust en actief bezig met een veiligheidsbeleid. Ewald is daarom onlangs gevraagd om op korte termijn het cameratoezicht te verzorgen op dit bedrijventerrein. Wij houden u op de hoogte van onze vorderingen in dit project. 

Hoe werkt cameratoezicht?
Cameratoezicht werkt snel en efficiënt. Zo worden bij een inbraakmelding gelijktijdig camerabeelden naar de meldkamer gestuurd. Op afstand kan dan worden geverifieerd of de melding loos alarm betreft of doorgestuurd moet worden naar de beveiligingsdienst of politie. Op deze manier kan er heel snel actie ondernomen worden en kunnen de betreffende hulpdiensten snel ter plaatse zijn. Via LiveView, een nieuwe meldingsdienst, kan de meldkamer beeldmateriaal ook rechtstreeks naar de regionale alarmcentrale verzenden. Zo kan de situatie goed worden ingeschat en kunnen de hulpdiensten vanaf afstand goed worden bijgestaan. Meer weten over cameratoezicht en onze werkwijze, klik dan hier.

Copyright © 2014 EWALD b.v.
Home Sitemap Contact