Ewald BV
Het installeren van technische installaties in Noord Nederland
Naar website
Ewald Boerma
nieuwbouw & renovatie duurzame energie service & onderhoud
Naar website

Uitgelicht

Ewald neemt Boerma over

Onno Wendelaar Bonga, directeur van Ewald bv, heeft begin november Installatiebedrijf Boerma overgenomen. Dertien van de twintig medewerkers hebben een contract gekregen. “Ik ben erg verheugd over de kansen die deze overname ons biedt. We kunnen ons nu breder inzetten in de markt en dus meer voor onze klanten betekenen.”

“Tot nu toe bedienden wij onze klanten vanuit drie disciplines: elektro, beveiliging en digitaal. Met de overname van Boerma (het bedrijf gaat door onder de naam IB Boerma bv) komen daar watertechnische installaties bij, zoals verwarming, koeling, gas, dakdekken en zinkwerk. Daarnaast heeft Installatiebedrijf Boerma een goede reputatie als duurzame installateur. Duurzaam op het gebied van warmteterugwinsystemen, warmtepompen, Micro-WKK, zonnepanelen, zonneboilers en led-verlichting. Boerma blijft overigens actief onder haar eigen naam. Want in de bijna 25 jaar dat Installatiebedrijf Boerma bestaat, heeft het bedrijf een grote naamsbekendheid in de regio opgebouwd”, aldus Wendelaar Bonga.

Installatiebedrijf Boerma in vogelvlucht

De heer D. Boerma richtte het installatiebedrijf in 1988 op. Het bedrijf was toen gevestigd in Boelenslaan. Installatiebedrijf Boerma heeft zich altijd gericht op de woningbouw en vaste bouwbedrijven bediend. Het bedrijf groeide met de markt mee. In 2006 nam Boerma Installatiebedrijf Kamstra uit Buitenpost over.

Met 65 medewerkers in vaste dienst betrok Boerma in 2008 hun nieuwe pand in Surhuisterveen. In die periode ging het minder goed in de bouwwereld. Boerma deed steeds meer grote klussen, maar door de crisis bleven dergelijke werken vrij plotseling weg. Hier kon Boerma niet adequaat op inspelen en dat heeft uiteindelijk geleid tot een faillissement op 31 oktober 2012.

Bezoekadres IB Boerma

IB Boerma is gevestigd in Surhuisterveen. Het adres is Zoom 1. U vindt IB Boerma op internet via www.ibboerma.nl.

 

Copyright © 2014 EWALD b.v.
Home Sitemap Contact